Blog2019-11-15T14:16:40+01:00

Blog

Te is unod már a folyamatos harcot az életedben? 5MEG1 sorozat +1

A Boldogság Projekt 5 éves fennállása során folyamatosan kerestük az olyan módszereket, melyek hatékonyan és gyorsan tudnak segítséget adni Nektek. Azonban sok esetben még az ötletelés szintjén elhaltak a dolgok. Hogy miért? Mert van néhány kritérium a fejemben, hogy mit is jelent segíteni valakinek.

Hogyan lépj túl a kudarcokon? 5MEG1 sorozat #4

Hogy is van ez a kudarc téma? Mit jelent igazából a kudarc? Azt hiszem, ez elég szubjektív. Ami számomra kudarc, Neked lehet, hogy meg sem kottyan. Egy dolog mégis biztos: Te is, én is találkoztunk már vele párszor.

Hogyan fogadd el önmagad? 5MEG1 sorozat #3

Mit jelent elfogadni magad egy olyan világban, ahol minden azon múlik, hogy mennyire vagy képes megváltozni? Fura paradoxon ez. Mégis, úgy gondolom az élet megértéséhez ezeket a paradoxonokat kell magunkévá tennünk.

Hogyan ismerd fel az útkeresés útvesztőit? 5MEG1 sorozat #1

5meg1 hiba… erről fog szólni ez mini blog sorozat. Valójában, ezek a hibák, melyekről beszélni fogunk, csak első ránézésre tűnnek tévútnak, hibának. Mi, emberek nagyon ügyesen képesek vagyunk becsapni magunkat, ha azzal egy kicsit is megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

Hogyan kerekedj felül a nehéz helyzeteken?

Ahhoz, hogy elérd a céljaid, szükséged van a pozitív hozzáállásra. Ez rendkívül fontos. Mindenkinek lehetnek jobb és rosszabb napjai, éppen ezért meg kell tanulnod motiválni magad a körülményektől függetlenül.

Hogyan fókuszálj a céljaidra?

Bármik is legyenek a céljaid, akarnod kell minden porcikáddal. Sokszor beleesnek az emberek abba a hibába, hogy egyik célról ugrálnak a másikra. Ennek köszönhetően pedig soha nem érnek el eredményt.

Hogyan legyen több önbizalmad?

Ha Te nem hiszel saját magadban, akkor szerinted ki fog? Aki nem képes kialakítani az önmagába vetett hitet, annak súlyos árat kell fizetnie, mert soha nem lesz képes elérni a céljait és az álmait.

A nyitott gondolkodásmód 5 alapelve

A nyitottság a világra elengedhetetlen az életben, akkor pedig különösen, ha éppen útkereső fázisban vagy. Hiszen ha nem vagy nyitott, akkor nem láthatsz meg új lehetőségeket és elzárkózhatsz olyan dolgoktól, amik előbbre vihetnek.