5 könyv ami segít az ötlettől egészen a megvalósításig

Ötletből Dunát lehetne rekeszteni… Már akinek, ugye. 🙂 Kreatív ember lévén nekem sokkal több ötletem van, mint amennyi időm amit a megvalósításukra tudnék fordítani. Így megy ez. Aki tele van ötletekkel, annak a megvalósítás megy nehezebben, akiknek pedig kevés ötletük van, valahogy mindig jobbak megy a “dolgok csinálása”.

Nincs jó és nincs rossz, ezt fontos leszögezni már jó előre. Mindenkinek a maga útja van, amit végig kell járnia. Ezért a legfontosabb, hogy megértsük önmagunkat, az ambícióinkat, a kreativitásunkat, a félelmeinket és a kudarcokhoz való hozzáállásunkat. Ugyanis ettől az 5 dologtól függ, hogy képesek vagyunk-e rátalálni arra az ötletre életünkben, amiért hajlandóak vagyunk minden körülményen felülkerekedni, pusztán azért, mert a megvalósítása fontosabb, mint a saját kényelmünk.

Persze nem írnék ezzel a lendülettel, ha nem jártam volna már végig a félelmemből fakadó felesleges köröket, amik belülről kezdik ki először az ambíciókat, majd az önmagunkba vetett hitet is. Így hidd el, ha azt írom, tudom miről beszélek. 🙂 Éppen ezért mutatok most neked 5 olyan könyvet, amik nekem segítettek abban az ötleteim között kiszelektálni azokat, amiknek a megvalósításába belevágtam – és nem adtam fel, bármilyen rázós is volt az út!

Következzen tehát most 5 könyv, ami neked is jó szolgálatot fog tenni, ha az ötlet és a megvalósítás között valahol mindig elakadsz.

Bryan Mattimore:

21 nap alatt a nagy ötletig

Az áttörő üzleti ötletek forrásai

A 21 nap alatt a nagy ötletig című könyv segít, hogy rátaláljunk olyan ötletekre, amikre akár egy egész bizniszt építhetünk. Kreatív embernek tartom magam, de ez a könyv még így is rávilágított egy rakás olyan dologra, amire soha nem gondoltam volna. Szabályokat és keretrendszereket ad az ötletelésnek és az ötletek születésének. Egészen különleges, ahogy képes megközelíteni az ötletek születésének folyamatát.

Tovább az összefoglalóra

Chip and Dan Heath:

Hogyan hozzunk jó döntéseket?

Változtasd meg az életed és a karriered jó döntésekkel!

Ebben a szuper könyvben segítséget kaphatunk a döntéseink mechanizmusának a fejlesztéséhez, hiszen a döntéshozatal sokszor nehéz feladat. Pedig minden nap rengeteg döntést hozunk meg, a mindennapjaink szerves része a téma. A könyvben a szerzők leírják, hogy a legtöbb szituációban a döntéseink miért nem ideálisak. Hajlamosak vagyunk rá, hogy túl szűken gondolkodjunk, valamint túlzottan elítélőek legyünk a korábbi döntésink miatt. Így befolyásol a teljes múltunk és az összes tapasztalatunk egyetlen döntést a jelenünkben.

Tovább az összefoglalóra

Csekkold ezeket a cikkeket is:

Matthew Syed:

Fekete doboz gondolkodás

A meglepő igazság a sikerről: miért nem tanulunk a hibáinkból?

Ez a könyv a kudarcról, és annak a kezeléséről szól. Ha buktál már meg egy fontos vizsgán, ha volt már olyan veled, hogy nem sikerült felkeltened a kiszemelted érdeklődését, vagy csak nem sikerült a vacsora elkészítése egy baráti összejövetelre, akkor tudod, hogy az ilyen helyzeteket a legtöbb esetben kudarcnak éljük meg. A kudarc pedig ijesztő dolognak hangzik. De a kudarcok, az elkövetett hibák nem csak bosszantóak, félelmetesek vagy kontraproduktívak. Mindegyikből tanulhatunk valamit, ami segít abban, hogy legközelebb ne kövessük el ugyanazokat a hibákat. Ebből a könyvből megismerheted, hogyan formáld az előnyödre a kudarcokat. Ez a folyamat pedig kulcsfontosságú a fejlődéshez és a sikerhez.

Tovább az összefoglalóra

Brendon Burchard:

Rendkívüli teljesítményt segítő szokások

Változtasd meg a szokásaid és törj ki az átlagos életből!

Brendon Burchard könyve nem véletlenül lett a kategória legjobbja, így teljes mértékben ajánlom az elolvasását. A szerző nagyon részletesen írja le a rendkívüli teljesítményt elősegítő szokásokat, amelyek annyi embernek segítettek már a világon. Némelyik talán egyértelműnek tűnhet, azonban mindig emlékeztetnünk kell magunkat rá. Az, hogy tudunk róla nem azt jelenti, hogy úgy is teszünk. Ezért fontos ezeket a szokásokat a gyakorlatba is átültetnünk!

Tovább az összefoglalóra

Brendon Burchard:

Hogyan motiváljuk magunkat?

Hogyan tudod kihozni magadból a legjobbat?

Ez Brendon Burchard második könyve, amit elolvastam, és ez is annyira magával ragadó, mint az előző. A könyv könnyen olvasható és nagyon lényegre törő a stílusa. Burchard szívből ír, és ez annyira megnyerő benne. Egyeseknek néhol furcsa lehet, de szerintem pont ez teszi annyira sikeressé és sokak által kedveltté.Tanácsokat ad, és bár nem támasztja alá száraz adatokkal, úgy érzed, hogy hinned kell neki és a lelked mélyén te is tudod, hogy igaza van. Akkor is, ha nem éppen simogat, hanem felnyitja a szemed. Különösen akkor.

Tovább az összefoglalóra

Szia, Novák Ákos vagyok, a Boldogság Projekt és a Könyv.Club alapítója. Az önismeret – vállalkozás – marketing háromszögben élek már több mint 10 éve. Célom, hogy a vállalkozó kedvű magyar fiataloknak egyre több hasznos tudást és megvalósítási stratégiát adjak át.