5 könyv amit el kell olvasnod, mielőtt elkezded a szenvedélyed követni

Kövesd az álmaid, hallgass a szívedre, foglalkozz a szenvedélyeddel… biztosan sokat hallottad már te is ezeket a mondatokat. A mai könyvajánlóban most 5 olyan könyvet mutatok neked, amik egy kicsit más megvilágításba helyezik a motiváló nagy szavakat.

Bár a motiváció és a nagy célok fontosak, de vajon tényleg elég ha az a célunk, hogy azzal foglalkozzunk, amiről jelen pillanatban azt gondoljuk, hogy szeretünk? Vajon valóban “megérkezünk” valahova, ha a szívünket követjük? Tényleg akkor érezzük magunkat elégedettnek, ha az álmaink beteljesülnek? Ezek a kérdések egy magasabb szintjére repítenek az önismeretben és az önfejlesztésben. De vitathatatlanul jogosak és elgondolkodtatóak.

Volt idő, mikor azt gondoltam, hogy a legnagyobb innovációra van szükségem ahhoz, hogy kitörjek onnan ahol voltam… Aztán volt idő, mikor azt hittem, mindent megold, ha rátalálok a szenvedélyemre és a személyiségemhez passzoló küldetésre. Majd amikor minden befuccsolt, nem maradt más csak a félelem és az aggódás, hogy vajon az egész út felesleges volt? Nyilván nem… De ehhez fel kellett ismernem az összefüggéseket a múltban és fel kellett ismernem a világban betöltött helyemet.

Ha 5-10 évvel ezelőtt olvastam volna el ezt az 5 könyvet, akkor azt hiszem jó néhány évet megspóroltam volna! 🙂 Neked most szerencséd van, hiszen egybe odaadom ezeknek a könyveknek a listáját (és a Könyv.Club zárt oldalán akár az összefoglalójukat is):

Scott Berkun:

Az innováció mítosza

A történelem bestseller ötletei

Minden könyvet szívesen olvasok el az innovációról, hiszen alapvetően én is kreatív embernek tartom magam. Ebben a könyvben én is felismertem az innovációról való téveszméimet, és hogy tulajdonképpen hogyan is jön létre egy új ötlet. Abszolút azonosulni tudok ezzel a gondolattal, miszerint az innováció inkább kitartó és fáradtságos munka eredménye, nem pedig egyetlen heuréka pillanat.

Tovább az összefoglalóra

Taylor Pearson:

Fejezd be a robotolást

Pénz és szabadság 9-től 5-ig

Már gyermekkorunk óta azt mondják nekünk, hogy menjünk főiskolára vagy egyetemre, hogy aztán jól fizető munkát találjunk. De ez tényleg így van? Ma több embernek van egyetemi diplomája, mint valaha. A modern világunkban, egy munka már nem a legbiztosabb útja az anyagi biztonságnak. Talán itt az ideje egy új korszak kezdetének és a paradigma váltásnak – a te életedben is.

Tovább az összefoglalóra

Csekkold ezeket a cikkeket is:

Miért érdemes szenvedéllyel dolgozni egy küldetésen?:

Annyira jó, hogy nem tudják figyelmen kívül hagyni

Miért érdemes szenvedéllyel dolgozni egy küldetésen?

Cal Newport szerint tévedés az, hogy ha szenvedélyesen végzed a munkád, akkor sikeres karrier vár rád. Szerinte először a szükséges képességeket és készségeket kell elsajátítanod, és olyannyira kiemelkedővé kell válnod, hogy ne tudjanak figyelmen kívül hagyni a szakterületeden. Szerinte ha csak a szíved vágyát követed, akkor sok csalódás fog érni, mivel a legtöbb szenvedély inkább csak amolyan hobbi, nem pedig kifizetődő karrier lehetőség.

Tovább az összefoglalóra

Dale Carnegie:

Hogyan hagyd abba az aggódást és kezdj el élni

Örök igazság egy nagy klasszikustól

Mindenki aggódik, és ez nem a felgyorsult, modern élet miatt van, valójában ez mindig is jellemző volt az emberekre. Már Platón is megmondta az ókorban, hogy az elme és a test kapcsolatban áll egymással. Ennek ellenére kevesen veszik észre azt, hogy ez mennyire káros hatással lehet az egészségre. A szorongás legyőzését éppen ezért nem szabad félvállról venni.

Tovább az összefoglalóra

Allen Gannett:

Határtalan erő

A személyes teljesítmény új tudománya

Tony Robbins nevét azt hiszem, mindenki ismeri, egyike az önfejlesztés nagy guruinak, aki saját maga érte el a sikereit. Ebben a könyvben elsősorban arról az erőről ír, ami hatalmába keríthet akkor, ha átveszed az irányítást az életed felett és belátod, hogy mindent befolyásolni tudsz az életedben, nem kell engedned, hogy csak úgy történjenek veled a dolgok. Minden önfejlesztőnek alapmű.

Tovább az összefoglalóra

Szia, Novák Ákos vagyok, a Boldogság Projekt és a Könyv.Club alapítója. Az önismeret – vállalkozás – marketing háromszögben élek már több mint 10 éve. Célom, hogy a vállalkozó kedvű magyar fiataloknak egyre több hasznos tudást és megvalósítási stratégiát adjak át.

Olvasd el ezeket a cikkeket is 😉