Hogyan lesz 2020 életed legjobb éve?

“Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket.” – Albert Einstein

Szerinted milyen módon oldhatod meg a problémáid? Talán megoldja helyetted valaki más? Elmúlnak maguktól? Elég hihetetlenül hangzik mindegyik, ugye? Mindenki élete tele van tűzdelve problémákkal és nehézségekkel, ez nem újdonság. Ezeknek a kezelésén viszont nagyon is sok múlik hosszú távon. Egy boldog és sikeres ember azért tud stabilan az maradni, mert már van egy működő módszere a problémák kezelésére.

Nem riad vissza, ha valami nem úgy működik, ahogy eltervezte, mert már tudja, hogy mindenre van megoldás. Esendők vagyunk és ez így van rendben. Néha rossz döntéseket hozunk, hibázunk, és szembe találjuk magunkat olyan helyzetekkel, amik kihívást jelenthetnek. Ez teljesen normális, ettől szép az élet. Van benne bőven szépből és kevésbé szépből is. De a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket. Igazából csak azért keletkeznek, hogy a megoldásuk által megtanuljunk valamit és többé, egészebb emberré váljunk. Nincs hova menekülni a problémák elől. Bár homokba dughatjuk a fejünket egy ideig, de így nem oldunk meg semmit és nem haladunk vele előbbre.

Csekkold ezeket a cikkeket is:

Egyszer minden probléma elér egy olyan pontra, ahonnan már nincs visszaút és akarva-akaratlanul is meg kell oldanunk, de nem javasolom, hogy ezt a fajta kivárásos taktikát használd. A megoldáshoz vezető úton az első lépés, hogy azonosítsd be a probléma eredőjét, a gyökerét. Milyen jellegű a probléma? Magánéleti, munkaügyi vagy belső indíttatású? Miből ered a probléma? Nem kaptunk megfelelő támogatást, megértést, elismerést vagy szeretetet? Nem vagyunk elégedettek bizonyos dolgok következményeivel? Esetleg nem tudunk kibékülni egy rossz tulajdonságunkkal, ami időről időre visszatérő problémát okoz?

Hogy megértsük a probléma okát, nyugodtan beszéljük azt meg egy olyan személlyel, aki előtt bátran és nyíltan elmondhatjuk legbelsőbb titkainkat is. A gondjaidról beszélni egy hozzád közel álló emberrel nem szégyen. Akiknek fontos vagy, azoknak fontos az is, hogy megoldást találj a problémáidra. Ha valaki hasonló kéréssel fordulna hozzád, te is szívesen segítenél neki, így van ez fordítva is. Ha sikerült kristálytisztán megértened a probléma gyökerét, akkor készítened kell egy megoldási tervet. Egy olyan tervet, ami lépésről lépésre segít, hogy átalakítsd a számodra kellemetlen problémát egy stabil és megnyugvást adó helyzetté.

Amikor szembenézel egy problémával, önmagaddal is szembe nézel. Amikor pedig legyőzöd a problémád, akkor magad alá gyűröd a korlátaidat is.

Ilyenkor mindig tanulsz valamit, mindig új tapasztalatokat szerzel, amik által teljesebbé és boldogabbá válsz. De hogy minél jobban tudjalak segíteni az úton, idén megalkottam Neked A bajnok benned él: 2020-as évtervezőt! Egy munkafüzet, ami meghatározza a jövő éved! Egy kiadvány, ami segít az úton tartani, zord körülmények között is!

Legyen 2020 a legjobb éved!

Tudod mi a különbség az álmait megvalósító és az álmait csak kergető emberek között? A különbség a motiváció és a megvalósítási stratégia! Láttál már olyan sportolót, aki megfelelő felkészülés nélkül nyert olimpiát? Én sem. 🙂 Ez a helyzet Veled is! Fel kell készítened saját magad, és a környezeted is az álmaidra, céljaidra.

Ha Te is olyan ember akarsz lenni, aki eléri amit akar, akkor Neked is szükséged van “A bajnok benned él 2020-as évtervezőre”! Klikk ide és nézd meg most!

Szia, Novák Ákos vagyok, a Boldogság Projekt és a Könyv.Club alapítója. Az önismeret – vállalkozás – marketing háromszögben élek már több mint 10 éve. Célom, hogy a vállalkozó kedvű magyar fiataloknak egyre több hasznos tudást és megvalósítási stratégiát adjak át.