Így felejtjük el amiket már elértünk az életben…

Néha meg kellene állnunk és végiggondolnunk azokat a sikereinket, melyekre egykor büszkék voltunk.

Muszáj a gyakorlatban, a hétköznapokban is használnod a pozitív gondolkodásmódot, ha tényleg boldog és sikeres életet akarsz élni. Nem elég csak azt hinni, hogy pozitív vagy. Az igazán boldog és sikeres emberek általában soha nem panaszkodnak. Bocs, de ha Neked is gyakran áll panaszra a szád, akkor nem gyakorlod valójában a – mostanában túl trendivé is vált – pozitív gondolkodásmódot.

Most gondolj vissza az életedre. Próbáld meg összeszedni azokat az eseményeket, amikor igazán büszke voltál valamire, hogy elérted. Mit éreztél, amikor elvégezted az iskolát? Büszke voltál magadra, mikor megkaptad életed első állását? Örültél mikor megvetted életed első autóját? Az első fizetésed? Az első szerelem? Fiatalkori nyaralások a barátokkal? Utazások? Egy-egy felejthetetlen buli? Esetleg vannak olyan sporteredményeid, akár hobbi szinten is, amikre büszke vagy? Ne zárd be elméd kapuit, szárnyaljanak bátran a gondolataid.

Ezeket olvasva látod már, mennyi mindent sikerült elérned, ugye? Minél több ilyen győzelemre van szükséged, lehet az akár egészen apró is. Szükséged van rájuk, hogy tudatosítsd magadban, képes vagy elérni az álmaid. Hiszen egykor álom volt az első fizetésed is. Emlékszel még rá? Vagy az, hogy egy saját autód legyen?

Amit most elérhetetlennek gondolsz, valójában nem az, csak ebben a pillanatban még nem látod hogyan és mikor fogod elérni.

Egy nap majd azokra a dolgokra is úgy tekintesz, mint életed alapvető részére. Meg kell tanulnod az erősségeidre koncentrálni. Azokra az értékeidre, amik előbbre visznek. A sikereidre kell először gondolnod, nem a kudarcaidra. Ha valaki megkérdezi, milyen napod volt, mit szoktál válaszolnál? Elmondod mennyi fantasztikus dolgot tettél vagy sorolod a problémáid? A boldog és sikeres élet alapvető feltétele a pozitív hozzáállás és gondolkodás.

Csekkold ezeket a cikkeket is:

Szia, Novák Ákos vagyok, a Boldogság Projekt és a Könyv.Club alapítója. Az önismeret – vállalkozás – marketing háromszögben élek már több mint 10 éve. Célom, hogy a vállalkozó kedvű magyar fiataloknak egyre több hasznos tudást és megvalósítási stratégiát adjak át.