Megváltoztatni a megváltoztathatatlant! 5MEG1 sorozat #5

Hogy megértsd a változás valódi pszichológiáját, először fel kell ismerned, hogy minden az életben a változásról szól. Az életben semmi sem állandó. A változáshoz való viszonyunk az, ami fényévekkel képes visszahúzni bennünket. A változás és változás megélése nem könnyű, aki mást mond, az arcodba hazudik. Bocs. Minden felületi megoldás csak bullshit! Minden, ami gyors és instant megoldás, az nem hoz tartós változást.

Cialis 5 mg prendono una sola volta al giorno, indipendentemente dall’assunzione di cibo e non meno di 30 minuti prima del rapporto sessuale. È molto più conveniente acquistare il acquistare Cialis Generico 5 mg attraverso farmacie online https://pillole-senzaricetta.com/cialis-5mg-giornaliero/ in Italia.

A valódi változáshoz változtatni kell megtanulni. A változás csakis egy belső folyamatként képes elindulni. A biztonság soha nem lesz több mint a bizonytalanság illúziója. Tudjuk, hogy a félelmeink egyetlen céllal vannak jelen az életünkben, hogy szembenézzünk velük és felülkerekedjünk rajtuk. Tudjuk, hogy ezek megértése után képessé válhatunk arra, hogy megtaláljuk életünk nagy miértjét. Ha mindezeket megértettük, mintegy 0. lépést a célkitűzések, az álmok és önmegvalósítás előtt, akkor belevághatunk a fejlődés szakaszába. 😉

Csekkold ezeket a cikkeket is:

Félelmeink miatt a változás jeleire, a saját magunk alkotta biztonságosnak hitt világba menekülünk.

A változáshoz vezető legrövidebb út az elfogadáson át vezet! De erről volt már szó egy korábbi részben. 🙂 Fogadjuk el a kudarc és a sikertelenség jelenlétét az életünkben. Miért mondok ilyet? Ha nem nézünk szembe a kudarccal, akkor torzul a sikerről alkotott képünk is. Valamint a kudarcélmény ugródeszkaként szolgálhat, megérteni a boldogságot és a megélt sikereket. Rengeteg önéletrajzi könyvet olvasok. Sikeresnek mondható vállalkozókról, politikusokról, színészekről… és mindegyik könyvben van többször is szó esik a kudarcról.

Sokszor éppen a kudarc az, aminek a sikerüket tulajdonítják a sikeres emberek.

A kudarc pedig a változás ajtaján a kilincs. Persze ez fakultatív tevékenység, de ha ezt olvasod, azért erősen ajánlott…

A változás megértéséhez a természetes tanulási folyamatot is jó, ha megértjük. Mit jelent a természetes tanulás? Például azt, ahogy az anyanyelvünket elsajátítottuk. Hogyhogy gyerekként pikpak megtanulunk egy nyelvet, míg ez felnőttként sokkal nehezebben megy? A válasz a természetességben keresendő. Tapasztalás útján tanulunk. Pontosabban tapasztalás útján tanulunk a leghasznosabban. Tudod: „Ha elmondod, talán megjegyzem. Ha leírom, akkor megjegyzem. De ha cselekszem, egy életre megértem.” Ez a természetes tanulás. Én ebben hiszek. 100 könyv sem elég kitámasztani a billegő asztallábat, ha nem cselekszünk valamit máshogy…

Gondold végig, hogyan tanulunk meg új dolgokat? A természetes tanulás a kísérletezésen alapul. Nézegetjük a dolgokat másokon, aztán megértjük, hogyan ültethetnénk be a saját életünkbe, mígnem egyszer csak úgy cselekszünk. Miután pedig eljutottunk a tettek mezejére, már nem akarjuk feladni. Javítgatjuk az utat, foltozzuk a hiányosságokat… és ez így van rendjén. Végül pedig megtanulunk valami új dolgot.

A változás egy viszonylag mély téma, éppen ezért tartottam róla egy nagy előadást idén május végén. A Változás Napján 4 témáról beszéltem elég részletesen. Ezeket a témákat most megosztom Veled is, hogy lásd, milyen területek megértésére van szükség a változás útjára való lépéshez:

  1. Légy hű magadhoz és kövesd az álmaid, kerül, amibe kerül (sokba fog kerülni!)
  2. Vágj bele a dolgokba, merj kockáztatni, mert semmi maradandó dolog nem született még a kényelemből (ezek a dolgok a félelem túloldalán vannak, a félelmekről meg már beszéltük nemrég)
  3. Ha a megfelelő pillanatot várod, akkor üdvözöld, mert az most van (soha nem leszel jobban kész rá, hogy elindulj/beleváj valamibe, amit már régóta tervezel)
  4. Tök mindegy mivel foglalkozol, ha jó szolgálatot teszel vele a többi embernek, hasznos életed lesz (kevesebb „én”, több „mi” és az életed máris jó irányba változik.

Szia, Novák Ákos vagyok, a Boldogság Projekt és a Könyv.Club alapítója. Az önismeret – vállalkozás – marketing háromszögben élek már több mint 10 éve. Célom, hogy a vállalkozó kedvű magyar fiataloknak egyre több hasznos tudást és megvalósítási stratégiát adjak át.

Olvasd el ezeket a cikkeket is 😉